Skip to content

Nvidia mendon vazhdimin e shitjeve të RTX 3000 edhe pas lançimit të GPU-ve të gjeneratës së re…

Nvidia mendon vazhdimin e shitjeve të RTX 3000 edhe pas lançimit të GPU-ve të gjeneratës së re…

Nvidia mund të vazhdojë të prodhojë produktet RTX 3000 për disa kohë, duke pasur parasysh kërkesën e vazhdueshme të lartë për karta grafike. Kompania po mendon të mbajë serinë RTX 3000 në prodhim për më gjatë se sa ishte menduar fillimisht, për të ndihmuar në adresimin e kërkesës së vazhdueshme për karta grafike për PC.

Në një ngjarje të investitorëve të Morgan Stanley të hënën, Kress, shefi i financës u pyet se si Nvidia po i afrohej produkteve të saj të gjeneratës së ardhshme, të cilat ndoshta do të lancohen këtë vjeshtë. Kress nuk tha shumë për GPU-të e ardhshme, por ajo vuri në dukje se Nvidia mund të shesë GPU-të e gjeneratës së ardhshme së bashku me serinë aktuale RTX 3000.

Është diçka që kompania e bëri në fund të vitit të kaluar kur ringjalli kartën më të vjetër RTX 2060 me 12 GB memorie video në një përpjekje për të mbështetur furnizimet me karta grafike.

“Edhe gjatë kësaj periudhe të COVID 19 dhe kufizimeve të furnizimit, ka qenë interesante sepse na është dhënë mundësia që lojërat të vazhdojnë të shesin si gjeneratën aktuale (RTX 3000) ashtu edhe gjeneratën Turing (seri RTX 2000),” tha ajo. . “Pra, ne e kemi bërë këtë për të ofruar gjithnjë e më shumë furnizim për lojtarët tanë. Dhe ne mund të parashikojmë që diçka e tillë të vazhdojë në të ardhmen.”

Thënë kështu, kur Nvidia ringjalli kartën RTX 2060, furnizimet fillimisht ishin mjaft të pakta. Tani mund ta gjeni të disponueshëm në treg, por për rreth 500 deri në 600 dollarë - dukshëm më shumë se produkti origjinal RTX 2060, i cili filloi me 349 dollarë kur debutoi për herë të parë në 2019.

Kostoja e lartë flet për një problem tjetër me të cilin përballet tregu i GPU: Shumë produkte po shiten me çmime të fryra. Megjithatë, Kress ka thënë më parë se Nvidia shpreson të ulë çmimet duke qarkulluar më shumë GPU në treg. Kështu që mbajtja e serisë RTX 3000 në prodhim mund të ndihmojë me këtë qëllim.