Skip to content

Si të pastroni cache-në tuaj në çdo browser?

Si të pastroni cache-në tuaj në çdo browser?

Mos lejoni që historia juaj e internetit të bjerë në duar të gabuara. Nuk është gjithmonë një proces i drejtpërdrejtë, por është një ide e mirë të fshini historikun e shfletuesit tuaj dhe cache-in e internetit me raste. Ja se si ta bëni atë në desktop dhe celular.

Historia e shfletuesit - një listë e çdo faqeje që keni vizituar në internet dhe koha kur keni qenë atje - është një standard i informatikës moderne. Dhe kjo mund të çojë në telashe; është praktikisht një klishe.

Për shumicën prej nesh, ndarja me dikë e një kompjuteri është normale (mjerisht, krijimi i llogarive të shumta të përdoruesve nuk është) dhe dhënia e një telefoni inteligjent dikujt nuk është diçka e padëgjuar.

Realiteti është se mund të përdoret kundër jush nga të tjerë të rëndësishëm, miq, kolegë, mësues, madje edhe nga autoritetet. Nuk ka rëndësi edhe nëse nuk keni ndalur kurrë për të parë përmbajtjen e faqes. Këto ditë, thjesht vizita mund të jetë një shtysë e mjaftueshme për zemërim, shantazh ose çfarëdo gjëje që i frikësoheni më shumë si hakmarrje.

Çfarë mund të bëni për të mbajtur të fshehura vizitat tuaja të kaluara? Fshijini ato. Rregullisht. Ose ndoshta lëvizja më e zgjuar nga të gjitha: sigurohuni që të mos ruhet kurrë. Ja se si të hiqni historinë.

Google Chrome

Shkoni te menyja me tre pika në të djathtën e sipërme të Chrome për të zgjedhur More tools > Clear browsing data. Kjo do të hapë një kuti dialogu për të fshirë shfletimin tuaj , si dhe historikun tuaj të shkarkimit (nuk do të fshijë skedarët aktualë të shkarkuar), cookies, cached images dhe skedarët e ruajtur në memorie, fjalëkalimet e ruajtura. Mund të fshini vetëm informacionet nga ora, dita, java, muaji i fundit ose të gjitha nga "fillimi i kohës".

Opera

Në menynë kryesore në Opera, në shiritin e navigimit në të majtë, klikoni ikonën e orës për të hyrë në History. Do të shihni një buton Clear browsing data që ofron cilësime pothuajse identike si Chrome. Kjo për shkak se Opera është ndërtuar me motorin nga Projekti Chromium, i cili gjithashtu qëndron në themel të Chrome.

Safari

Në macOS, pastrimi i historisë së vizitave të faqes suaj të internetit është i thjeshtë: klikoni History > Clear History. Në dritaren pop-up, zgjidhni një kornizë kohore se sa larg dëshironi të fshini. Megjithatë, kjo po bën shumë më tepër sesa fshirja e historisë së shfletuesit - gjithashtu heq cookies and data cache.

Mozilla Firefox

Në versionin më të fundit të Firefox-it, shkoni te menyja hamburger dhe seksioni Options > Privacy & Security. Lëvizni poshtë për të shkuar te History. Cakto Firefox-in që të mbajë mend, të mos mbajë mend kurrë, ose të marrë disa cilësime të personalizuara, si p.sh. kujtimi i historisë, por jo cookies.

Ky seksion ka gjithashtu një buton Clear History. Klikoni atë për të zgjedhur një interval kohor për t'u pastruar (një, dy, katër ose 24 orë - ose gjithçka).