Skip to content

Si ta pastroni laptopin tuaj në mënyrën e duhur?

Si ta pastroni laptopin tuaj në mënyrën e duhur?

Ja se si të pastroni laptopin tuaj - nga korniza e sipërme deri te tastiera - pa shkaktuar dëm. Është e lehtë dhe mund të përdorni produktet që keni nëpër shtëpi.
Pluhur, njolla kafeje, grimca ushqimi, njollat e vjetra: Nëse laptopi juaj shfaq ndonjë prej tyre, është koha për të pastruar dhe dezinfektuar. Mjetet bazë të pastrimit dhe 15 minuta kohë mund ta bëjnë laptopin tuaj të duket sërish i ri.

Shumica e furnizimeve të pastrimit që ju nevojiten mund të jenë tashmë në shtëpinë tuaj. Një leckë e duhur pastrimi është e para. Në vend të një lecke pambuku , të cilat mund të lënë pas mbeturinat , përdorni mikrofibër.

Ju gjithashtu do të dëshironi të blini një pako me pastrues dentarësh plastikë, të llojit me qime të vogla. Ata mund të heqin qime, thërrime dhe mbeturina të tjera nga vendet e tyre të fshehura.

Për solucione pastrimi uji i distiluar mund të përdoret pothuajse për çdo gjë. Por vetëm uji nuk mjafton. Sapuni i enëve (një përzierje e fortë në fillim, e holluar 50/50 me ujë) dhe uthulla janë të përshtatshme për çdo sipërfaqe. Përveç kësaj, alkooli izopropil dhe peroksidi i hidrogjenit janë efektivë për dezinfektimin e tastierës. Alkooli ka përfitimin e këndshëm anësor të tharjes së shpejtë.

Shmangni patjetër amoniakun dhe produktet me bazë zbardhues. Këto janë shumë të ashpra për shumë sipërfaqe, veçanërisht për ekranin.

Fikni plotësisht laptopin tuaj përpara se ta pastroni. Përdorni një sipërfaqe të fortë dhe të sheshtë si një tavolinë e vendosni poshtë një peshqir të pastër . Së fundi, lani dhe thani duart përpara se të filloni dhe pasi të keni mbaruar. Nëse keni ndërmend të përdorni produkte pastrimi përveç ujit dhe keni lëkurë të ndjeshme, merrni parasysh të vishni doreza plastike.

Tastiera është një kandidat i dukshëm për një pastrim të plotë.Aty ka papastërti të tepërta. Përdorni mikrofibër për këtë.Për të pastruar tastierën, filloni në rreshtin e poshtëm dhe shkoni lart. Mund t'ju duhet t'i afroheni tastierës nga këndvështrime të ndryshme, për të marrë cdo papastërti.

Përqendrohuni në pastrimin e mbeturinave me furçat dentare; mos i shtyni pastrueset me forcë në vende, mos i shponi shumë fort ose mos i fusni poshtë tasteve të tastierës.

Faza tjetër është pastrimi i sipërfaqeve të jashtme të laptopit. Lagni një pjesë më të madhe të mikrofibrës tuaj me produktin tuaj të pastrimit. Për njollat ​​e forta, veçanërisht kafenë, mund të aplikoni një sasi të vogël sapuni të holluar enësh direkt mbi to dhe ta lini të qëndrojë për një minutë për të zbërthyer njollën. Hiqni çdo mbetje sapuni .

Së fundi, pastroni ekranin. Pastrimi i panelit të ekranit është detyra e fundit dhe më delikate. Lagni një pjesë të freskët të mikrofibrës tuaj me ujë dhe shikoni se sa mund të arrini vetëm me këtë.

Mos  përdorni më shumë presion sesa kërkohet për ta bërë mikrofibrën të kontaktojë me ekranin:

Mund të provoni një pastrues të veçantë ekrani. Cilado që të përdorni, kini kujdes që të mos lejoni që lëngu të pikojë në skajet e ekranit. Gjithmonë aplikojeni fillimisht në leckën tuaj të pastrimit .