Skip to content

Microsoft Windows 11 Review

Microsoft Windows 11 Review

AVANTAZHET

– Dizajn i ri i bukur, më i qëndrueshëm

– Opsione të shkëlqyera të paraqitjes së dritareve

– Përditësime të lojërave video

– Karakteristikat për përmirësimin e performancës

– Ekzekuton aplikacionet Android

DISAVANTAZHET

– Kërkon një CPU të fundit

– Disa ndryshime të ndërfaqes si menyja e re Start dhe Taskbar kërkojnë të mësoheni me to

– Mjetet e dobishme janë zhdukur, si Timeline, tablet gestures, and Action Center

Me Windows 11, Microsoft ka marrë një rrezik duke ndryshuar sistemin e tij operativ, megjithëse shumë nga ndryshimet nuk janë shumë më tepër se sa veshja e dritareve. Windows 11 është një përgjigje ndaj konkurrencës nga Apple dhe Google, të cilat të dyja kanë kapur majat e sistemit operativ të desktopit lider në treg me dizajne të reja të lëmuara. Pavarësisht pamjes së tij të përditësuar në mënyrë drastike që synon t'i përgjigjet konkurrencës, Windows 11 funksionon njëlloj si Windows 10 - me veçori dhe komoditete të dukshme të shtuara. Pas gjashtë vitesh përmirësimesh, ky rishikim i madh i pamjes dhe ndjesisë së sistemit operativ më të njohur në botë për desktop është një lajm i mirëpritur: fansat e Windows më në fund kanë diçka për të cilën të emocionohen.

Pavarësisht pamjes së re të qetë të OS, ne ishim të befasuar që përdorimi i tij nuk ndihet aq i ndryshëm nga Windows 10. Ai ende ekzekuton të njëjtat aplikacione. Sigurisht, Windows 11 duket më i bukur me qoshe të rrumbullakosura për të gjitha dritaret, ikonat e Taskbar në mes, ikona më të thjeshta dhe dialogë më elegantë të cilësimeve, por nuk ndihet krejtësisht i huaj ose nuk kërkon një proces krejtësisht të ri siç bëri Windows 8. Ndërfaqja e re është tërheqëse, por nëse preferoni pamjen më të njohur të stilit të Windows 10, thjesht mund të dëshironi të qëndroni me Windows 10.

Windows 11 është ende një punë në progres. Ashtu si me Windows 10, ju mund ta njoftoni kompaninë se çfarë dëshironi të shihni të shtuar në softuer në një aplikacion të dedikuar Feedback Hub . Çdokush mund të regjistrohet për versionet paraprake të OS nëpërmjet Programit Windows Insider.

Kjo të lejon të provosh veçori të reja përpara se ato të jenë të disponueshme për publikim të përgjithshëm. Përditësimi tjetër i madh, 22H2 (ndonjëherë i referuar nga analistët e Windows si Sun Valley 2) pritet të shtojë opsionet e menusë Start, disa aplikacione të ridizajnuara .

Një vështrim i ri (dhe më shumë) për Windows

Pjesa më e madhe e punës në Windows 11 shkoi drejt ridizajnimit të ndërfaqes në vend të ndërtimit të veçorive krejtësisht të reja, kështu që - siç e përmenda më lart - OS është më i njohur nga sa mund të prisni. Ai huazon ide nga Chrome OS, megjithëse mund të vendosni ende ikona të aplikacioneve në sfondin e desktopit, gjë që OS i Google nuk e lejon.

Sistemi i Dizajnit Fluent i Microsoft-it dhe materiali i ri Mica i atij sistemi luajnë një rol në ridizajnim. Kjo pamje gjysmë transparente po shfaqet në aplikacione dhe shërbime gjithnjë e më shumë të përfshira. Pjesa më e madhe e dizajnit të ri sjell një shkathtësi dhe qëndrueshmëri të re të mirëseardhur në ndërfaqen e Windows.