Skip to content

Google ka lançuar aplikacionin Switch to Android për pajisjet iOS...

Google ka lançuar aplikacionin Switch to Android për pajisjet iOS...

Aplikacioni Kalo në Android është i disponueshëm për përdoruesit e pajisjeve iOS nëpërmjet AppStore dhe është krijuar për të ndihmuar përdoruesit e iPhone dhe iPad të importojnë kontakte, foto, klipe dhe kalendarë në një pajisje Android.

Aplikacioni gjithashtu u tregon përdoruesve se si të çaktivizojnë aplikacionin iMessage në favor të mesazheve në Android, si dhe të kryejnë transferime fotografish dhe video duke u lidhur me iCloud.

Google e ka lansuar aplikacionin e ri në heshtje dhe ende nuk ka një njoftim zyrtar në faqen Switch to Android, megjithëse aplikacioni mund të shkarkohet nga App Store përmes një lidhjeje direkte, me kusht që të mos shfaqet në rezultatet e kërkimit.

Aplikacioni është një përmirësim i madh në krahasim me sistemin aktual, i cili kërkon që përdoruesit të kopjojnë fotografitë, klipet, kalendarët dhe kontaktet duke përdorur aplikacionin Google Drive iOS. Kjo u vërejt për herë të parë verën e kaluar në kodin “të fshehur” në Veglën e Transferimit të të Dhënave të Google dhe u pa në një version më të ri me aftësinë për të importuar klip dhe foto iCloud në Google Photos.

Aplikacioni i Apple u shfaq në shtator të vitit 2015, kështu që Googlet iu desh shumë kohë për t’u përgjigjur.

Aplikacioni Move to iOS funksionon në të njëjtën mënyrë dhe i ndihmon përdoruesit të importojnë foto, klipe, mesazhe dhe kontakte nga Android më lehtë se kurrë më parë.

Samsung ka sistemin e vet të quajtur Smart Switch, i cili ndihmon përdoruesin të kalojë nga iPhone ose pajisje tjetër Android në smartphone Galaxy. Sidoqoftë, ai është i disponueshëm vetëm përmes Google Play dhe dyqanit Galaxy dhe nuk funksionon në iOS.